Pohjanheltta-täysrehu luomuviljalla 20kg
(1 kg = 1,60 €)Kuvaus
Pohjanheltan ainutlaatuinen resepti on kehitetty tinkimättömästi kanan hyvinvointi ja luontaiset tarpeet huomioiden. Reseptin kehitystyössä on ollut apuna Luonnonvarakeskus ja Rehux Oy sekä keruutuotetarkastaja Anne Tuomivaara, joka on kirjoittanut mm. kirjan "Eläintenhoitajan yrttiopas."
Rehu täyttää kaikilta osin munivan kanan ravitsemukselliset tarpeet. Pohjanheltan useat valkuaislähteet takaavat monipuolisen aminohappojen saannin ja sen, ettei rehuun kerry liikaa yksittäisiä antiravinteita. Valkuaislähteinä on käytetty muun muassa pellavaa, hamppua, hernettä ja villiä Itämeren silakkaa. Rehuun on lisätty suomalaisen luonnon ravinnerikkaimpia antimia kuten nokkosta ja kuminaa. Pohjanheltta sisältää riittävän määrän kalkkia.
Ainesosat:
Luomuvehnä, herne, luomukaura, luomuohra, kalkkikivi, hampunsiemenpuriste, pellavansiemenpuriste, kalajauho (Itämeren villikala), kumina, monokalsiumfosfaatti, rypsiöljy, nokkonen, vuorisuola, vitamiinit/kivennäisaineet, Biotronic Top3, aminohapot (treoniini, metioniini ja lysiini), ruuansulatusentsyymit.
Rehu on koostumukseltaan pientä 3 mm pellettiä
Lisätietoja raaka-aineista ja niiden alkuperästä löydät Tietoa Pohjanheltasta -sivulta.
Ravintoaineet:
11,0 % Kosteus/Fukt
15 %/Kg/ka Raakavalk./Råprotein
5,3 %/Kg Raakarasva/Råfett
5,0 %/Kg Raakakuitu/Råfiber
12,5 %/Kg Tuhka/Aska
8,5 g/Kg Lysiini/Lysin
4,3 g/Kg Metioniini/Metionin
36,2 g/Kg Kalsium/Kalcium
4,6 g/Kg Fosfori/Fosfor
1,5 g/Kg Natrium/Natrium
Rehu sisältää riittävän määrän kalkkia.
Kanan ruuansulatuksen kannalta sen on tärkeää saada ravinnon lisäksi säännöllisesti soraa, jonka avulla ruoka hienontuu mekaanisesti sen lihasmahassa eli kivipiirassa. Pidäthän myös raikasta juomavettä kanan saatavilla.