Pohjanheltta-puolitiiviste luomuviljalla 20kg.
Kuvaus
Pohjanheltan ainutlaatuinen resepti on kehitetty tinkimättömästi kanan hyvinvointi ja tarpeet huomioiden. Reseptin kehitystyössä on ollut apuna Luonnonvarakeskus ja Rehux Oy sekä keruutuotetarkastaja Anne Tuomivaara, joka on kirjoittanut mm. kirjan "Eläintenhoitajan yrttiopas."
Pohjanheltan useat valkuaislähteet takaavat monipuolisen aminohappojen saannin ja sen, ettei rehuun kerry liikaa yksittäisiä antiravinteita. Valkuaislähteinä on käytetty muun muassa pellavaa, hamppua, hernettä ja perunaproteiinia. Perunaproteiinin aminohappokoostumus on vertaansa vailla. Rehuun on lisätty suomalaisen luonnon ravinnerikkaimpia antimia kuten nokkosta ja kuminaa. Rypsiöljy tuo energiaa ja sitoo pellettiä kestävämpään muotoon.
Ainesosat:
Herne, luomuvehnä, hampunsiemenpuriste, pellavansiemenpuriste, kalkkikivi, kumina, monokalsiumfosfaatti, rypsiöljy, nokkonen, vuorisuola, elävä hiiva, vitamiinit/kivennäisaineet, aminohapot (treoniini, metioniini ja lysiini), ruuansulatusentsyymit, antioksidantit (zeaksantiini, luteiini, kapsantiini)
Rehu on koostumukseltaan pientä 3 mm jauhoontumatonta pellettiä
Lisätietoja raaka-aineista ja niiden alkuperästä löydät Tietoa Pohjanheltasta -sivulta.
Ravintoaineet:
11,0 % Kosteus/Fukt
20,75 %/Kg/ka Raakavalk./Råprotein
5,5 %/Kg Raakarasva/Råfett
6.6 %/Kg Raakakuitu/Råfiber
12,5 %/Kg Tuhka/Aska
12,8 g/Kg Lysiini/Lysin
5,9 g/Kg Metioniini/Metionin
14,4 g/Kg Kalsium/Kalcium
5,1 g/Kg Fosfori/Fosfor
1,9 g/Kg Natrium/Natrium
Puolitiivistettä syötetään noin 50 % kanan rehun kulutuksesta. Suosittelemme päivittäin muniville kanoille 60 % Pohjanhelttaa ja esimerkiksi 40 % viljaa riittävän valkuaisen turvaamiseksi. Pidäthän myös kalkkia vapaasti saatavilla.